Skip to content

Benzineprijs van TotalEnergies 

Wie regelmatig tankt weet: de benzineprijs verschilt soms per dag, net als de prijzen voor diesel- en LPG (gas). Brandstofprijzen worden namelijk beïnvloed door allerlei dingen. Wil je weten wat onze actuele benzineprijs is en hoe onze actuele brandstofprijzen tot stand komen? We zetten de onderdelen voor je op een rijtje: productiekosten, de distributiemarge, accijnzen en de BTW. 

De actuele benzineprijs bij TotalEnergies 

Onze benzineprijs verandert vaak. Op deze pagina leggen we je meer uit wat er allemaal meespeelt in wat je voor een volle tank betaalt. Wil je alleen weten wat benzine op dit moment kost? Check dan het overzicht met actuele benzineprijzen. 

Naar actuele benzineprijzen

De opbouw van de benzineprijs 

Productiekosten

Een groot deel van de prijs voor benzine, diesel en LPG wordt bepaald door de inkoopprijs van olie en de raffinagekosten. Raffineren is het omzetten van ruwe olie naar brandstof. Samen noemen we dit de productiekosten. Voor benzine is dit 47% van de kosten. Voor diesel maar liefst 55% en voor LPG 45%.  

De productiekosten op hun beurt worden beïnvloed door andere factoren zoals:  

  • De wisselkoers van de euro  

  • Politieke stabiliteit in landen waar olie vandaan komt 

  • De balans tussen het olieaanbod en de vraag naar olie 

  • De operationele kosten van het raffineren 

  • Natuurrampen in olie- en transportgebieden 

De distributiemarge   

De distributiemarge is een deel van de prijs die je aan de pomp betaalt. Hieronder vallen alle kosten om de brandstof van de raffinaderij naar de gebruiker (jou) te brengen. Bijvoorbeeld het vervoeren en opslaan van de brandstof. Maar ook de kosten voor de levering en dingen als marketing en personeel vallen hieronder. De benzine- en dieselprijs bestaat voor 8% uit de distributiemarge. Voor LPG is dit 25%. 

Tankstations zijn de laatste stap in de distributieketen. Hun kosten vallen ook onder de distributiemarge. Omdat ze een vast aandeel van elke tankbeurt krijgen profiteren ze niet van prijsstijgingen. Biedt een tankstation een brandstof aan voor een lagere prijs dan betalen ze dat uit hun eigen vaste aandeel.  

Accijns   

Bovenop de benzine-, dieselprijs en prijs van LPG komt nog accijns. Accijns is een heffing van de overheid op brandstoffen. Dit is een vast bedrag dat je boven op de andere kosten per liter benzine, diesel of kilogram LPG betaalt. De overheid bepaalt elk jaar hoe hoog dit bedrag is.   

Accijnzen maken zo'n 28% van de benzineprijs op, 20% van de dieselprijs en 13% van de prijs voor LPG. 

Om de snel stijgende brandstopprijzen te compenseren heeft de overheid op 1 april 2022 de accijnzen tijdelijk verlaagd. Deze verlaging geldt tot en met 21 december 2022.  

21% btw   

Als laatste betaal je ook belasting over de brandstof die je koopt. Die belasting is 21% van alle bovenstaande kosten bij elkaar. Hoeveel je aan BTW betaalt hangt dus af van hoe hoog de brandstofprijs en de accijns zijn. Btw is goed voor 17% van de totaalkosten.  

Veelgestelde vragen

De benzineprijs is vaak morgen alweer anders dan vandaag. Al onze actuele brandstofprijzen check je per dag online.

Bekijk het actueel prijsoverzicht

Bekijk het overzicht historische brandstofprijzen gebaseerd op een landelijk gemiddelde.

De prijs van brandstof verschilt per dag. Wat vandaag de goedkoopste is kan morgen weer anders zijn. Wat je kwijt bent aan brandstof ligt vooral aan je auto en of je zuinig rijdt.  

Omdat de TotalEnergies Express stations minder kosten maken aan bijvoorbeeld personeel kan daar vaak een lagere distributiemarge gerekend worden. Dat merk je aan de prijs. De brandstoffen zijn hetzelfde in samenstelling en kwaliteit.  

Tankstations langs de snelweg hebben vaak hogere kosten. Denk aan het personeel dat betaald moet worden en er naartoe moet reizen of de verschillende diensten die ze bieden zoals dat ze 24/7 open zijn en vaak een café, toilet en zelfs carwash aanbieden. Een deel van deze kosten wordt ook in de brandstofprijs verrekend – de distributiemarge.